Generelt ønsker de fleste hundeejere som udgangspunkt, at fodre deres hund med det rigtige foder. Nogle hundeejere vælger tørfoder, andre ”vådt” hundefoder fra dåse, men så er der også dem der giver deres hunde rester fra middagen i form af sovs og kartofler. Der er de hundeejere der vælger foder ud fra prisen, dem der blot køber en tilfældig sæk foder i det lokale supermarked og så er der også de hundeejere som går op i foderets sammensætning, for eksempel indholdet af Omegafedtsyre eller om fodret er uden kornprodukter.

I bund og grund kommer det helt an på hvad man bruger sin hund aktivt til, eksempelvis agility eller jagt, hvilket gør foderets kvalitet langt vigtigere end mange tror. Både hvad foderet indeholder, hvor meget foder hunde skal have og hvornår hunden fodres, har en stor betydning for en hunds velbefindende og ydeevne. Men man er vist enige i at der kan være god mening i, at ofre lidt ekstra opmærksomhed på hvilket hundefoder man giver sin bedste ven. Bruger man sin hund aktivt til jagt eller anden hundesport, ville det være virkelig ærgerligt hvis ens hund ”går ned” midt på dagen, når man har allermest brug for den.

Der kan drages paralleller til, hvordan professionelle idrætsudøvere planlægger deres måltider før, under og efter en sportspræsentation. Vigtigheden i at indtage proteiner og kulhydrater er ligeså vigtigt for en hund, som for en idrætsudøver. En hund har brug for at restituere på lige fod med idrætsudøvere og for hunde der bruges på jagt eller anden hundesport, med få dages mellemrum, er det dermed meget vigtigt at fodre hunden korrekt samt på de rigtige tidspunkter og med den rigtige mængde foder.

Størstedelen af det foder der sælges i Danmark er tørfoder, som er et fuldkost foder. Det betyder at foderet indeholder alle nødvendige ingredienser som der netop skal til for at en hund kan trives – dermed er det ikke er nødvendig at fodre hunden med noget andet. Fodret bliver nøje sammensat og produceret til netop at opfylde en hunds behov for energi og næring. Typisk vil tørfoder indeholde en blanding af animalske og vegetabilske råvarer med en høj fordøjelighed, tilsat med de mest nødvendige vitaminer og mineraler.

Hos Dollardog er det vigtigt med foder i top kvalitet med skarpe priser. Her finder man som forbruger den perfekte sammensætning af vitaminer og mineraler i alt hvad hjertet begærer inde for hundefoder, hvadenten det er tørfoder, hundefoder på dåse med mere. For eksempel er der Multi-protein komplet, som er en unik formel inde for hundefoder, hvilket er udviklet for at kunne berige den ernæringsmæssige balance af multi-protein kilder. Flere amino syrer understøtter essentielle funktioner, derfor er formlen meget mere end ideel til at vedligeholde hundens trivsel. Med den blødgørende teknologi er alle proteinkilder for fordøjet og proteinerne optages let. Konsistens og duft gør det til en stor smagsoplevelse for din hund. Som en form for modsætning til tørfoder tilbyder Dollardog for eksempel også Applaws premium vådfoder til hund i 6 velsmagende varianter. Fodret er uden gluten, kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler. Det er et 100% naturligt hundefoder som udelukkende består af førsteklasses naturlige ingredienser. Alle kyllinger som der anvendes i Applaws hundefoder, er fodret udelukkende med økologisk foder og er 100 % hormon fri. Alt hvad hunden har behov for.