Åreknuder kan i mange tilfælde være utroligt generende. Dette kan både være grundet smerter, af kosmetiske årsager eller andet ubehag. Men heldigvis kan der gøres noget ved problemer. Hos Åreknudeklinikkerne er de Danmarks største center for behandling af åreknuder, og arbejder med moderne metoder til fjernelse af problemet.

Åreknuder er synlige, snoede og udvidede vener på benene lige under huden på omkring tre til fire mm i diameter. Åreknuder rammer op til 30 procent af den voksne befolkning. Knuderne er som regel forårsaget af utætte veneklapper, som normalt skal sikre, at blodet i venerne kun kan løbe op mod hjertet. Når veneklapperne ikke slutter helt tæt, kan blodet ikke løbe tilbage i benene, når man står op. Herved opstår et øget tryk i venerne, som får dem til at udvide sig, og knuderne opstår.

Hos Åreknudeklinikkerne tilbyder de behandling med flere forskellige metoder. Dermed kan du finde frem til den behandlingsmetode, der passer bedst til dit behov. Behandlingsmetoderne er enten operation, ultralydsvejledt skum, indvendig laser, Vnus Closure, eller en kombination heraf. For at vælge den bedste strategi er det hensigtsmæssigt at få foretaget en ultralydsundersøgelse, der klarlægger lige præcis dine åreknuder. Operation med laser er en veldokumenteret metode, der har været brugt siden 1998. Hos Åreknudeklinikkerne råder de over den nyeste og mest skånsomme teknologi til en sådan behandling. Dette foregår gennem en almindelig kanyle uden snit i lysken eller andre steder. Metode VNUS Closure blev udviklet i 1990’erne, og er overordentlig effektiv og holdbar. Ved metoden fjernes den store vene på låret eller læggen, der er årsagen til åreknuderne. Der indføres et kateter, der siden varmes op og får venerne til at lukke og gå til grunde. Også metoden ultralydsvejledt skumbehandling er en sikker og effektiv metode til at fjerne åreknuder med. Hos Åreknudeklinikkerne bruger de primært skumbehandling til patienter, som tidligere er opereret for åreknuder. I princippet indsprøjtes skum i de vener, som er årsagen til åreknuderne, hvorved de lukker sig og i mange tilfælde fjernes af kroppen. Hos Åreknudeklinikkerne er de eksperter i at finde den metode, der passer bedst til hver tilfælde. Læs om de mange muligheder via Varix.dk.